Yaşam

Sütsüz irmik helvasının tanımı, nasıl yapılır?

İrmik helvası, Türk mutfağı denilince akla gelen ilk tatlılardan biridir. Yapıldığı evde kalmayan bu lezzet eşlerle, dostlarla, komşularla paylaşılır; Her damak zevkine hitap eden farklı sunumları ile her zaman bir numaralı sofradır.

İrmiğin kavrulma sürecinden dolayı zaman alan bir tatlı olarak kabul edilse de aslında yapımı oldukça kolay ve kısa sürede hazırlanmaktadır. 20 dakikada hazırlanabilen en kolay ama en lezzetli irmik helvasının tanımını sizler için araştırdık. İşte en kolay ve en lezzetli irmik helvası tarifi!

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • 40 gram (3 yemek kaşığı) tereyağı,
  • 320 gram (2 su bardağı) irmik,
  • 300 gram (1,5 su bardağı) toz şeker,
  • 100 gram dövülmüş ceviz (isteğe bağlı),
  • 400 gram su

Yapılışı;

  • Uygun bir tavada tereyağını kısık ateşte eritip üzerine irmiği koyup 6-7 dakika kavurun.
  • İrmiğin rengi dönünce şekeri ve cevizi ekleyip 2-3 dakika bu şekilde kavurun. Şeker ölçüsü size fazla geldiyse 200 grama kadar düşürebilirsiniz.
  • Ocağın altını normale çevirin, suyu dökün ve helvayı kaynayana kadar karıştırın.
  • Su kaynamaya başlayınca ocağın altını tekrar kısıp 1-2 ilaç karıştırın ardından biraz sulu ve akışkan hale gelince ocaktan alıp dinlenmeye bırakın.

İşte irmik helvanız, ister dondurmayla isterseniz sade olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

bahceajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu